0882 52 83 20 | sbrrezervacii@abv.bg
     

ТЕКАР терапия

„Специализирана болница за рехабилитация – Тузлата” ЕООД, гр. Балчик, разполага с три нови медицински апарата за повишаване ефективността на лечебния процес осъществяван в болницата.
BTL-6000 TR-Therapy ( Апарат за Текар терапия )
Таргетираната радиочестотна терапия (позната и като Текар) доставя високочестотна енергия до тъканите, като прониква в дълбочина и предизвиква хипертермия в болезнената област. Предимство на Текар е, че съчетава надеждността на апаратната процедура с креативността на терапевта и необятните мануални техники, които може да приложи. Резултатите са незабавно облекчаване на болката, редуциране на отоците след травма, отпускане на спастичните мускули, подпомагане възстановяването на тъканите.
Най-често третираните заболявания са: Цервикална болка, Синдром на замръзналото рамо, Болки в кръста, Импинджмент синдром.
BTL-6000 Super Inductive System ( Високоинтензивен магнит)Това е иновативна технология, която се базира на електромагнитно поле с висок интензитет. Терапевтичните ефекти са многостранни - облекчаване на болката, зарастване на фрактури, миорелаксация, миостимулация и мобилизация на стави. Очакваният резултат настъпва по-бързо и е по-изразен в сравнение с апаратите за нискоинтензивно магнитно поле.
Най-често приложение намира при : Болки в гърба, Фрактури, Епикондилит, Синдром на замръзналото рамо.
BTL-6000 TRACTION ( Aпарат за екстензионна терапия)
Това е три-сегментна кушетка с моторно регулиране на височината и иновативна система с колани за лумбален , и шиен дял на гръбначния стълб. Предлага различни режими на терапия и позволява регулируемо дозиране на силата, и скоростта на тракцията.Резултатът от терапията е намаляване на болката, предизвикана от мускулния спазъм, както и освобождаване на притиснат нерв,ако има такъв,намаляване на компресията върху гръбначномозъчните обвивки, кръвоносните съдове и нервните коренчета в междупрешленните отвори.

ТЕКАР терапия